CANLI YAYIN
0533 811 83 83
ALO MAMAK
444 0 149
T.C. Mamak Belediyesi
BORÇ ÖDEME
Başkan
Öz Geçmiş
Başkanın Mesajı
Başkana Mesaj
Yönetim
Başkan Yardımcıları
Meclis Üyeleri
Müdürlüklerimiz
Özel Kalem Müdürlüğü
Teftiş Kurulu Müdürlüğü
İç Denetim Birimi Başkanlığı
Yazı İşleri Müdürlüğü
Afet İşleri Müdürlüğü
Basın ve Yayın Müdürlüğü
Bilgi İşlem Müdürlüğü
Destek Hizmetleri Müdürlüğü
Emlak ve İstimlak Müdürlüğü
Fen İşleri Müdürlüğü
Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü
Halkla İlişkiler Müdürlüğü
Hukuk İşleri Müdürlüğü
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü
İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü
İşletme ve İştirakler Müdürlüğü
Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü
Kırsal Hizmetler Müdürlüğü
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü
Mali Hizmetler Müdürlüğü
Muhtarlık İşleri Müdürlüğü
Park ve Bahçeler Müdürlüğü
Plan ve Proje Müdürlüğü
Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü
Sağlık İşleri Müdürlüğü
Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü
Temizlik İşleri Müdürlüğü
Veteriner İşleri Müdürlüğü
Yapı Kontrol Müdürlüğü
Zabıta Müdürlüğü
Yönetim Şeması
Kurumsal
Meclis Gündemi
Meclis Kararları
Stratejik Plan
Performans Programı
Bütçe Bilgileri
Yatırım ve Çalışma Programı
Faaliyet Raporları
Kesin Hesap
Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu
İç Kontrol Standartları Eylem Planı
Yönetmelikler
Bilgi Güvenliği ve KVKK Metinleri
Kardeş Belediyelerimiz
Çocuk-Genç Meclisi
Çocuk Meclisi
Genç Meclisi
Mamak
Atatürk ve Mamak
Belediye Başkanları
Muhtarlarımız
Zabıta Noktaları
Pazar Yerleri
Polis Merkez Amirlikleri
Hastaneler
Aile Sağlığı Merkezleri
Nöbetçi Eczaneler
Eczaneler
Patili Dostlar
Okullar
Çocuk-Genç Meclisi
Çocuk Meclisi
Genç Meclisi
İnovasyon
E-Hizmetler
Borç Ödeme
Kısırlaştırma Kampanyası
E-Belediye
Mamak Çözüm Merkezi
Sosyal Yardım ve Destek Başvuruları
E-İmar Ruhsat Hizmetleri
İş Yeri Ruhsatı İçin Gereken Belgeler
Yeni Emlak Beyan Başvurusu
Online Kurs Başvuru
Belge Doğrulama
Kurum Dosya Planı
Kent Bilgi Sistemi Haritası
İmar Durum Haritası
Sahiplenmek için Tıklayın
Personel Portalı
Tesisler
Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi
Mamak Bilim Merkezi
Aile Merkezleri
Gençlik Merkezleri
Kütüphaneler
Millet Kıraathaneleri/Restoran
Konaklar
Spor Merkezleri/Yüzme Havuzları
Spor Alanları
Halı Sahalar
Macera Parkı
Amfi Tiyatro
Kongre Merkezleri
Millet Bahçesi
Düğün Salonları
Trafik Eğitim Parkı
Kreş ve Anaokullar
Bilim ve Sanat Merkezleri
Parklar
İletişim
Mamak Çözüm Merkezi
Adres ve Telefon
Bilgi Edinme Hakkı
Gerekli Telefonlar
T.C. MAMAK BELEDİYESİ
VEZNE RANDEVUSU AL
BORÇ ÖDEME
Ana Sayfa
Haberler
Mamaklı Kadınlar Tek Yürek
Mamak’ta kadına yönelik şiddet ve çözüm önerileri tartışıldı
Mamak Belediyesi 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla Necmettin Erbakan Kongre Merkezinde konser, panel ve film gösteriminden oluşan bir etkinlik düzenledi.
Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak ve bu sorun üzerinde etkili çözüm önerilerinin katılımcılarla paylaşıldığı etkinlik, solist Zeynep Karababa’nın türküleriyle başladı. Eren Ergene’nin bale gösterisiyle eşlik ettiği türkülere, salonu dolduran kadınlar hep birlikte eşlik etti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Emre, Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD) Danışmanı Sevinç Ünal ve Avukat Seher Kırbaş Canikoğlu katıldı. Moderatörlüğünü Dünya Kadın Yürüyüşü Derneği koordinatörü İrem Bağcı Çalışkan’ın yaptığı panel Mamaklı kadınların yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, kadın cinayetlerinin durdurulması, toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi ve medyanın bu mücadeledeki rolü tartışıldı.
Başkan Şahin: "Kadınların toplumda daha fazla yeri olmalı"
Moderatörlüğünü Dünya Kadın Yürüyüşü Derneği koordinatörü İrem Bağcı Çalışkan’nın yaptığı panelde açılış konuşmasını yapan Başkan Şahin: ”
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Şahin, kadına yönelik şiddetle mücadele etmek ve bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, kadına yönelik şiddetin sadece bireylerin değil, tüm toplumun çözmesi gereken bir sorun olduğuna dikkat çekti.
Başkan Şahin kadına verdikleri önemi Başkan Yardımcısı Sibel Emre üzerinden bir kez daha vurguladı. Mamak’ın belediye olduğu 1983 yılından bu yana ilk kez bir kadın başkan yardımcısı olduğunu hatırlatan Şahin, kadınların hem iş hem de sosyal hayatta daha fazla yer alması gerektiğini vurguladı. Şahin: ” Kadınların özgür, mutlu ve güvende olduğu bir dünyayı hep birlikte inşa edeceğimize olan inancımızı pekiştiriyoruz.” dedi.
Şahin, bu özel günde sanatçılarımıza hediyelerini kadınların vermesinin daha doğru olduğunu söyleyerek, Başkan Yardımcısı Sibel Emre, Belediye Meclis Üyeleri Ayfer Ayaz, Melike Üçgül Yalçın, Satı Gül ve belediye çalışanı Cansu Cömert'i sahneye davet etti. Sergiledikleri performanstan ötürü Zeynep Karababa ve Eren Ergene, hediyelerini Mamaklı kadınların elinden aldı.
Başkan Şahin ayrıca, düzenlenen etkinlik için belediyenin herhangi bir harcama yapmadığını ve etkinliğin giderlerinin, başkan yardımcıları ile meclis üyelerinin gönüllü katkılarıyla karşılandığını vurguladı.
Nazlıaka kadına yönelik şiddetin artışına dikkat çekti
25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan CHP Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmak ve bu konuda daha etkin bir mücadele yürütmek adına bir arada olduklarını vurguladı.
Nazlıaka, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’e de teşekkür ederek, "Eşitlikçi, özgürlükçü sosyal belediyecilik anlayışını Mamak’ta tekrar egemen kılan ve herkesin tok olması için büyük bir enerjiyle çalışan Mamak Belediye Başkanımız Veli Gündüz Şahin’e teşekkür ediyorum. Kadına yönelik şiddete farkındalık oluşturmak ve bu konuda mücadeleyi büyütmek için yan yanayız" dedi.
Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çeken Nazlıaka, Türkiye’nin kadına yönelik şiddette dünyanın en yüksek oranlarına sahip olduğunu belirtti. Psikolojik, ekonomik ve fiziksel şiddetin kadınları hayatın her alanında etkilediğini ifade eden Nazlıaka, "Kadınları aile içinde eritmeye çalışanlara inat, eşit yurttaşlık hakkımızı geri alacağız. Herkesin tok, eşit ve adil bir Türkiye’de yaşadığı o güzel günleri hep birlikte inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.
"Kadın cinayetleri
bir insan hakları meselesidir"
Mamak Belediyesinin ilk kadın Başkan Yardımcısı olan Sibel Emre, kadın cinayetlerinin yalnızca bir güvenlik sorunu olmadığını, aynı zamanda köklü bir toplumsal dönüşüm gerektiren bir insan hakları meselesi olduğuna dikkat çekti. Emre: "Kadın cinayetleri, toplumumuzda hepimizin dikkat etmesi ve çözüm üretmesi gereken çok ciddi bir sorundur" diyerek sözlerine başlayan Emre, toplumsal cinsiyet eşitliğinin her alanda sağlanması gerektiğini vurguladı. "Eğitimden hukuka, kültürden medyaya kadar her alanda kadınların seslerini duyurabileceği alanlar yaratılmalı, onları destekleyecek projeler hayata geçirilmelidir" dedi.
Yasal düzenlemelerin etkili olabilmesi için toplumun her kesimine eşit şekilde ulaşması gerektiğini belirten Emre, "Ne yazık ki Mamak, bu konuda dezavantajlı bölgelerden biridir. İlçemizdeki kadınların ekonomik ve sosyal anlamda yaşadığı zorluklar, bu haklardan tam anlamıyla faydalanmalarını engelliyor" dedi. Bu nedenle, kadınların ekonomik ve sosyal haklarına erişimini artırmak adına daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Yardımcısı Emre, Mamak Belediyesi'nin ilk kadın başkan yardımcısı olarak, kadınların haklarını savunmaya ve fırsat eşitliğini sağlamaya büyük bir kararlılıkla devam ettiklerini belirtti.
İstanbul Sözleşmesinin önemi vurgulandı
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen panelde, (CEİD) Danışmanı Sevinç Ünal, kadına şiddetle mücadelede önemli açıklamalarda bulundu. Ünal, "Çok ağır günlerden geçiyoruz, her gün en az 3 kadın ölüyor. Kadınlar evde, sokakta, her yerde şiddete uğruyor," dedi. Kadına şiddetin sona ermesi için hem iktidarın hem de yerel yönetimlerin görev ve sorumluluklarının bulunduğunu vurgulayan Ünal, İstanbul Sözleşmesi'nin, kadını korumaktan öte, önleyici tedbirler alınması adına hayati öneme sahip olduğunun altını çizdi.
Panelde yaptığı konuşmasında kadına yönelik sistematik ve yoğun bir şiddet olduğunu vurgulayan Avukat Seher Kırbaş Canikoğlu, bu şiddetin toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklandığını belirtti. Toplum tarafından kadına yüklenen rollerin, kadınların yaşam alanını daralttığını ve erkekler tarafından belirlenmiş bir yaşam tarzını dayattığını dile getiren Canikoğlu, olası taciz ve şiddet olayları karşısında alınabilecek hukuki tedbirleri ele alarak, katılımcılara gerekli bilgilendirme ve yönlendirmelerde bulundu.
24 Kasım 2024 15:40
Haber Fotoğrafları
Veli Gündüz Şahin
Mamak Belediye Başkanı
Başkanın Mesajı
Başkana Mesaj
Öz Geçmiş