CANLI YAYIN

 444 0 149

KÜPEM VAR, AŞIM VAR, TEK İHTİYACIM SICAK BİR YUVA

SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

VETERİNER HİZMETLERİ BİRİMİ

 
 

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği bölgemizdeki sokak hayvanları parazit tedavilerinden sonra kısırlaştırılmakta ve aşılanmaktadır. Barınağımızdan istediğiniz köpeği Veteriner hekimi tarafından muayenesini yaptırarak ücretsiz olarak sahiplenebilirsiniz.

 
 
 
 
 
 
 
 
Karamel
Sütlaç
Zeytin
Tarçın
 

SAHİPLEN BENİ
( ADOPT ME )

Türkiye’ de sokak hayvanlarının sorunun haline gelmesinde önemli sebeplerden biri petshoplardan alınan evcil hayvanların sokağa terk edilmesidir. Bu sebeple sokaklarda gün geçtikçe sokak hayvanı sayısı artmaktadır.
Bu proje ile Rehabilitasyon merkezlerinde bulunan sağlıklı, aşılı ve kısırlaştırılmış sokak kökenli hayvanların sahiplendirilerek, sokağa geri dönmesi engellenmesi ve petshoplardan satın alınan evcil hayvanların sokağa düşmesi önlenecektir.
Sokak hayvanı sahiplenmek isteyen vatandaşlarımız Fatih Mah. Şehit Şeref Seğmen Cad. Tavşancıl Mevkii’nde bulunan Rehabilitasyon merkezimizden kimlik bilgilerini ibraz ederek köpek sahiplenebilirler.

Sahiplendirme için ziyaret günleri ve saatlerimiz

SALIPERŞEMBE ve CUMARTESİ
13:00 ile 15:00 arasıdır.

 

Proje kapsamında Sahiplendirilen sokak hayvanlarının aşıları ücretsiz olarak yapılacaktır.

 

Köpek almadan bilinmesi gerekenler;

  1. Kendinize uygun olan köpek ırkını tespit edin
  2. Köpek hakkında (özellikleri) bilgi sahibi olun
  3. Eviniz müsait olmalı: Alacağınız köpeğin özelliklerine göre yerinizin müsait olması gerekir, Köpeklerin yaşam alanı bir köpek için çok önemlidir.
  4. Amaç: Köpeğinizi almadan önce ne amaçla köpek almak istediğinizi tespit etmelisiniz. Mutlaka bir amacınız olmalı Korunma, Arkadaş veya Spor amaçlı köpek alabilirsiniz
  5. Zaman: Köpek beslemek için mutlaka zaman yönünden müsait olmalısınız. Yoğun iş temponuz varsa bu köpeğinizi yalnız ve mutsuz yapacaktır.
  6. Sevgi: Mutlaka köpek sevginiz olmalı,
  7. Sosyal Yapı: Sosyal bir yapıda olmalısınız köpeğinize ayıracağınız zamanlar haricinde de (Pikniğe balık tutmaya veya sahilde gezmeye gittiğinizde) mutlaka köpeğinizi de yanınızda götürmelisiniz.

Köpek aldıktan sonra yapılması gerekenler

  1. Köpek besleyen vatandaşlarımızın, beslediği hayvanı bölge belediyesine kayıt ettirmesi ve yıllık aşıları ile parazit tedavisi yaptırması yasal bir zorunluluktur.
  2. Köpeğinizi aldıktan sonra, 7 gün içerisinde köpeğinizi Hürel mah. 4.cad. Öğretmenler parkı içerisinde yer alan Veteriner polikliniğimize kaydettirmeniz gerekmektedir.
  3. Yavru kopekler 6 aylığa kadar 4 günde 4 öğün, 6 aylık ile 1 yaş arası günde 2 öğün, 1 yaşından sonra günde 1 öğün beslenmelidir.
  4. Aşı periyodu 2 aylıktan sonra başlar, 1 yaşından sonra her yıl olacak şekilde tekrarlanır. Parazit tedavisi de 3 ayda bir tekrarlanması gerekmektedir.
  5. Günlük oyun ve egzersizler: Köpeğiniz yalnız başınayken kendi kendine oyun oynayabileceği malzemeleri olmalı
  6. Sizinle beraber oynayabileceği malzeme ve oyuncakları olmalı
  7. Yaşına ve yeteneğine göre yapacağı egzersizleri tespit edip ona göre çalışmalar yapmalısınız.
  8. Geziler: ailece yapacağınız gezilere köpeğinizi de dâhil ederseniz köpeğinizin daha sosyal ve zeki olmasını sağlarsınız.

 

İletişim bilgileri:

Mamak belediyesi Sokak Hayvanları rehabilitasyon ve Geçici bakımevi
Adres: Fatih Mah. Şehit Şeref Seğmen Cad. Tavşancıl Mevkii
Telefon: 444 0 149
 
Mamak Belediye Başkanlığı Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Hizmetleri Birimi
Hürel Mah. 6. cadde, Öğretmenler Parkı İçi
 
 
SAHİP BEKLEYEN KÖPEKLER

 

 
4 yaşında, erkek, kısırlaştırılmış, aşıları tam, melez
 
 

 

 

Barınağımızda bir çok köpek bulunmaktadır. Sahiplenmek istediğinizde barınağımızı ziyaret edebilirsiniz.